Gyors ajánlatkérés


Jó tudni

Tovább után olvashat az akkumulátorokhoz kapcsolódó hasznos témákról.
Tovább »

Kellékek

DIN 25 mm², 80 A dugó


6.938 Ft + Áfa

DIN 25 mm², 80 A dugalj


6.938 Ft + Áfa

DIN 35 mm², 160 A dugó


4.984 Ft + Áfa

DIN 70 mm², 320 A dugó


8.642 Ft + Áfa

M10x18 csavar


314 Ft + Áfa

D= 6 mm mipolán cső


311 Ft + Áfa

D=10 mm mipolán cső


483 Ft + Áfa

D=10 mm áramlásmutató


4.032 Ft + Áfa

Vízutántöltő pisztoly


12.759 Ft + Áfa

Targonca akkumulátor vízutántöltő rendszereIMG_7328Az akkumulátortelep karbantartásának legfontosabb eleme a kevert akkumulátorsav megfelelő szinten tartása. Általában ez befolyásolja leginkább az akku élettartamát. Egy jól működő központi vízutántöltő rendszer ezt a feladatot megkönnyíti, gyorsítja, illetve pontosabban, megbízhatóbban végzi el.

A rendszer lényege, hogy egy tartályban tárolt ioncserélt víz egy csőrendszeren keresztül eljut  az akkumulátorcellákba, ahol egy mechanikus záródugó elzárja a vízáram útját, amikor a megfelelő szintet elérte a cellában az elektrolit.

Tehát a rendszer a vizet egy 10-30 literes tartályban tárolja annak útját pedig egy csappal lehet megnyitni. A vizet 6 mm és 10 mm műanyag csövekben vezeti a rendszer. A továbbiakban pedig bemutatjuk további alkatrészeit.

 

Targonca akku vízszűrő
A rendszerbe vízszűrőt is szoktunk építeni.

Áramlásjelző
Az áramlásjelző segítségével nyomon lehet követni, hogy ha probléma van a vízárammal vagy befejeződött a töltés.

Víz gyorscsatlakozó
A víz gyorscsatlakozóival egyszerűen lehet összekötni a vízutántöltő tartályt és az akkumulátor vízutántöltő rendszerét.

Elosztó elemek
Az elosztó elemek szolgálják azt a célt, hogy el lehessen ágaztatni a csöveket. A tartálytól nagyobb átmérőjű csőről érkező vizet kisebb átmérőjű csövekre váltjuk a celláknál, természetesen a keresztmetszet váltását is ezekkel az átalakítókkal oldjuk meg.

 

ZáródugóA záródugó feladata, hogy a megfelelő elektrolit szint esetén elzárja a vízáram útját. Ezt az alján található fehér színű műanyag bója teszi. A záródugó tetején van egy ablak, ezen keresztül láthatjuk hogy a bója lezárt, az elektrolit elérte a megfelelő szintet. A dugó tetejét felpattintva egyszerűen meg lehet mérni a savsűrűséget.